KATALOG OBLÍBENÝCH REALIT

Prodej, historický objekt, 1761 m2 v Tursku, okres Praha-západ

45 000 000
Lokalita
Okres Praha-západ
Obec Tursko
Ulice Křížovnická
Informace o nabídce
Číslo zakázky 76737
Datum vložení 15.11.2023
Datum aktualizace 13.03.2024
Prodej historické památky, pozemek 2855 m2, obec Tursko, Praha - západ
Kontakt na makléře
Kontakt makléře
Kontakt na realitní kancelář
lname: fullname:

Popis nemovitosti

Prodej historické památky, pozemek 2855 m2, obec Tursko, Praha - západ

Nabízíme k prodeji historický areál bývalé křižovnické rezidence v obci Tursko, Praha - západ. Objekt je situován severozápadně od kostela sv. Martina. Součástí prodeje je bývalý zájezdní hostinec, původně křižovnická rezidence a hospodářská budova s navazujícím křídlem. Historický areál je obehnán ohradní zdí s původními branami. V rohu areálu stojí novodobá utilitární stavba. Bývalá křižovnická rezidence je od roku 1965 památkově chráněna.

Barokní areál byl vystavěn Rytířským řádem Křižovníků s červenou hvězdou. Pravděpodobným autorem Nové hospody byl jeden z nejvýznačnějších architektů raného baroka Carlo Lurago, který v Čechách působil. Výstavba je datována rokem 1664. Na výstavbě bran a objektu dvorního hospodářského křídla – tzv. Poustky – se podíleli pravděpodobně také Kryštof a Kilián Dientzenhoferovi. Obloukové brány mají jednoduché pískovcové portály a klenáky. Nová hospoda sloužila jako hostinec a dle místní legendy se v této budově narodil skladatel Antonín Dvořák, jehož bratranec zde hostinec provozoval a objekt také později vlastnil.

Objekt je velmi zajímavý jak pro komerční využití, tak pro výstavbu bytů. Prošel částečnou rekonstrukcí včetně renovace střech obou objektů a byl uvedený do stavu, aby bylo možné na rekonstrukce navázat a pokračovat dále dle záměru nového vlastníka. Na celý areál je vypracován stavební projekt rekonstrukce s platným stavebním povolením. Momentálně je objekt napojený na místní vodovod a je do něj zavedená elektřina. Možnost napojení na místní kanalizace a plynovod.

Další podklady a půdorysy na vyžádání u makléřky.

Obec Tursko se nachází přibližně 20 km severně od Prahy, v okresu Praha – západ, na okraji Středočeského kraje. Velkou výhodou je velmi dobré dopravní spojení do Prahy - 25 minut autem do centra města. Autobusová linka č. 316 (v intervalech přibližně 10-30 minut) Tursko - Bořislavka.

Zobrazit celý popis Skrýt celý popis

Rozšířené informace

Cena
Cena objekty
45 000 000
Informace o nabídce
Typ smlouvy
Prodej
Číslo zakázky
76737
Datum aktualizace
13.03.2024
Druh objektu
Cihlová
Dispozice
5 a více pokojů
Vybaveno
Ne
Zastavěná plocha m2
1200
Užitná plocha m2
1761
Plocha parcely m2
2855
Počet podlaží objektu
3
Počet míst k parkování
10
Popis objekty
Kategorie
Voda
Voda - dálkový vodovod
Průkaz energetické náročnosti budovy
Vyhláška
264/2020 Sb.
Zobrazit další parametry Skrýt parametry
Poloha zadaná inzerátem je ulice