Prodej, rodinný dům, 90 m2 v Havířově, okres Karviná

VybavenýVybavenýcihlovácihlová
4 890 000 včetně právního servisu; včetně provize RK
Lokalita
Okres Karviná
Obec Havířov
Ulice Obvodová 607 / 6
Informace o nabídce
Číslo zakázky 0270
Datum vložení 11.09.2024
Datum aktualizace 11.09.2024
Prodej rodinného domu 90 m², pozemek 978 m², Obvodová, Havířov - Prostřední Suchá
Kontakt na makléře
Kontakt makléře
Kontakt na realitní kancelář
lname: phone: fullname: fname:

Popis nemovitosti

Prodej rodinného domu 90 m², pozemek 978 m², Obvodová, Havířov - Prostřední Suchá

Během 60. let se v tehdejším Československu „odehrálo“ mnoho nejen pro aktuální dění velmi důležitých událostí. Jejich počátek se nesl v duchu totalitní moci a schválení nové ústavy, rok 1968 pak snad ani netřeba zmiňovat. V témže roce vydal prohlášení Dva tisíce slov v rámci tzv. Pražského jara známý spisovatel Ludvík Vaculík. A zanedlouho po něm obdržel důležitý dokument - kolaudační rozhodnutí - původní vlastník, stavitel a po dlouhá léta také obyvatel tohoto skvělého domu v Prostřední Suché, která je dnes již součástí města Havířov. Následovat bude další dokument z roku 2024 a tím bude kupní smlouva. Dům si totiž začíná vybírat svého nového majitele, který by se o něj staral stejně dobře, jako ten poslední.

Téměř všechny výše popsané události určitým způsobem ovlivnily životy každého z nás a my pevně věříme, že i koupě tohoto domu jednomu z Vás doslova změní život! Existuje pro to hned několik důvodů!

Dům kolaudovaný v roce 1970 Vám totiž doslova učaruje. Jeho zachovalý stav a celková péče o něj je více než obdivuhodná a nutno objektivně říci, že se jedná o jednoho z nejudržovanějších čtyřiapadesátníků široko daleko! Jako takový stojí na vlastním pozemku o rozloze 821 m², přičemž zastavěná plocha a nádvoří domu činí nad rámec dalších 129 m². Nejen to, ale také dispozice 4+1 se zasklenou lodžií, balkónem z kuchyně a prostornou předsíní z něj dělá skvělé budoucí bydlení pro početnou rodinu nebo jednoduše pro někoho, kdo má rád svůj prostor a klid. Je navíc kompletně podsklepen a vybaven garáží (31 m²) i technickou místností či další, řekněme spíše venkovní kuchyňkou. Pokud byste i přesto cítili potřebu dalšího pokoje či úložného prostoru, je zde nasnadě také myšlenka vybudování dalšího obytného patra. Správný hospodář pak vzadu na zahradě objeví své „království“ v podobě dílny a kurníku, které jsou souhrnně vedeny jako zemědělská stavba.

Po technické stránce je dům postaven z kombinací cihel, tvárnic a kamene, je napojen na vodovod i kanalizační síť a také plyn z veřejné sítě. Plyn je zároveň aktuálním topidlem. Voda byla ohřívána bojlerem. Téměř většina oken již byla v čase vyměněna za plastová. Dům zůstal nezateplen, a tak je zde mimo jiné velká šance dosáhnout na poměrně vysokou dotační podporu.

Jak mnozí víte, je dům situován do jedné z lukrativních a velmi vyhledávaných částí Prostřední Suché, do míst plných zeleně, klidu a přitom tak blízko veškerému dění a službám.

Celkový opravdu fantastický stav této nemovitosti bude jistě důvodem, proč se dům na trhu zřejmě dlouho „neohřeje“. Budeme moc rádi, pokud by udělal radost zrovna Vám!

Pro bližší informace se se nám neváhejte ozvat.

Na prohlídku s Vámi se těší tým FRANZ REALITY!

Pozn. jelikož nedisponujeme PENB (aktuálně ve zpracování), zákonná povinnost nám nařizuje uvádět třídu en. náročnosti G.

Zobrazit celý popis Skrýt celý popis

Rozšířené informace

Cena
Cena domu
4 890 000
Poznámka
Včetně právního servisu; včetně provize RK
Informace o nabídce
Typ smlouvy
Prodej
Číslo zakázky
0270
Datum aktualizace
11.09.2024
K dispozici od
14.06.2024
Poloha objektu
Samostatný
Druh objektu
Cihlová
Umístění objektu
Klidná část obce
Dispozice
4 pokoje
Vybaveno
Částečně
Zastavěná plocha m2
115
Užitná plocha m2
90
Plocha parcely m2
978
Počet podlaží objektu
1
Počet garáží
1
Elektřina
Elektro - 230 V, Elektro - 400 V
Zástavba
Obytná
Topení
ústřední plynové
Doprava
Vlak, silnice, MHD, autobus
Plocha sklepa m2
45
Počet sklepů
1
Podlaží podzemní
1
Rok kolaudace
1970
Datum nastěhování
14.06.2024
Popis domu
Kategorie
Druh domu
Typ domu
Přízemní
Stav domu
Velmi dobrý
Voda
Voda - dálkový vodovod
Odpad
Kanalizace
Plyn
Plynovod
Průkaz energetické náročnosti budovy
Třída
G - Mimořádně nehospodárná
Vyhláška
264/2020 Sb.
Zobrazit další parametry Skrýt parametry